GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk şiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk şiş tarifi

Tavuk şiş tarifi

Tavuk şiş, mutfağımızın sevilen lezzetlerinden biri. Yanında pilav ve patates ile servis edildiğinde de tadına doyum olmuyor. Ayrıca hazırlaması da çok kolay. Tavuk şişi fırında pişirebileceğiniz gibi tavada da yapabilirsiniz. Dilerseniz şişe dizerken aralara domates ve biber de ekleyebilirsiniz. Bu nefis yemeği kısa sürede hazırlayıp sofranıza renk katın. İşte tavuk şiş tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram tavuk pirzola
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz

Tavuk şiş tarifi Nasıl yapılır?

Sıvı yağ, salça, yoğurt, sarımsak, tuz ve baharatları bir kaba alın ve güzelce karıştırın.

Daha sonra etleri kuşbaşından biraz iri doğrayın ve hazırladığınız sos ile güzelce karıştırın.

2 saat kadar dinlenmesi için etleri buzdolabına kaldırın.

Daha sonra dinlendirdiğiniz etleri şişe dizin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Şişlerinizi fırında 180 derecede ara ara çevirerek pişirin.

Afiyet olsun...