GeriSalata Tarifleri Tavuk salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk salatası tarifi

Tavuk salatası tarifi

Tavuk salatası tarifi hem hafif hem lezzetli hem de pratik...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet göbek salata
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
Sos için:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuk salatası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk göğüsünü kuşbaşı doğrayın. Tencereye alın, 1 bardak su ve tuz koyun. Kısık ateşte 15 dakika haşlayın.

Göbek salatayı dörde bölün. Yıkayıp süzün ve servis tabağına alın. Haşlanmış bezelye, tavuk, közlenmiş biber koyup karıştırın.

Sosu için balzamik sirke, zeytinyağ ve tuzu çırpın. Servis yapmadan önce sosu salatanın üstüne dökün.