GeriBalık Tarifleri Tane biberli karides tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tane biberli karides tarifi

Tane biberli karides tarifi

Farklı tatlar denemeyi sevenler bu karides tarifine bayılacaklar!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6-8 adet büyük boy ayıklanmış karides
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı istiridye sosu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 2 diş sarmısak
  • Renkli tane biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 150 mililitre et suyu

Tane biberli karides tarifi Nasıl yapılır?

Karidesleri sirkeli kaynar suda 1 dakika haşlayın, süzün ve soğuk su dolu bir kaba alın. Soya sosu, istiridye sosu, soğuk suda eritilmiş mısır nişastası, zencefil, biber, tuz ve et suyunu bir kapta karıştırın. Ezilmiş sarımsakları hafif kızdırılmış sıvı yağda soteleyin ve soya sosu karışımını ilave edin. Sos koyulaşıp şeffaflaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Haşlanmış karidesleri soğuk sudan alın ve sos ile 2-3 dakika soteleyin.