Sos koyu olursa su, sulu olursa bir miktar daha suda eritilmiş mısır nişastası ilave edilebilir. Mısır nişastası ilave edildiğinde, nişasta kokusu geçene kadar pişirilmelidir.
Son Güncelleme:
Tane biberli karides tarifi
Farklı tatlar denemeyi sevenler bu karides tarifine bayılacaklar!
Yapımı için malzemeler
- 6-8 adet büyük boy ayıklanmış karides
- 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı istiridye sosu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 2 diş sarmısak
- Renkli tane biber
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 150 mililitre et suyu
Tane biberli karides tarifi Nasıl yapılır?
Karidesleri sirkeli kaynar suda 1 dakika haşlayın, süzün ve soğuk su dolu bir kaba alın. Soya sosu, istiridye sosu, soğuk suda eritilmiş mısır nişastası, zencefil, biber, tuz ve et suyunu bir kapta karıştırın. Ezilmiş sarımsakları hafif kızdırılmış sıvı yağda soteleyin ve soya sosu karışımını ilave edin. Sos koyulaşıp şeffaflaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Haşlanmış karidesleri soğuk sudan alın ve sos ile 2-3 dakika soteleyin.