Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Tandır fasulyesi tarifi
Tandır fasulyesi ya da çömlek fasulyesi, Nevşehir mutfağının en sevilen yemeklerinden. Normalde Avanos çömleklerinin içinde tandırda uzun uzun pişmesi makbul olan tandır fasulyesini evinizde yapabilmeniz için daha pratik bir tarif hazırladık sizin için. Malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Tandır fasulyesi tarifi Nasıl yapılır?
Önceden ıslattığınız fasulyeleri haşlayıp süzün.
Sıvı yağı toprak tencerede kızdırıp etleri kavurun.
Soğanı yemeklik doğrayıp etlere ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Son olarak salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Fasulyeleri, 2 su bardağı suyu ve tuzu da ilave edin.
Yemeğin suyu özleşene kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun…