GeriTatlı Tarifleri Supangle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Supangle tarifi

Supangle tarifi

Supangle, en sevilen sütlü tatlılardan biri. Yiyenin bir kez daha isteyeceği bu nefis tatlıyı, dilerseniz kek ilave ederek de hazırlayabilirsiniz. Peki supangle nasıl yapılır? İşte tam kıvamında supangle tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı şeker

Supangle tarifi Nasıl yapılır?

Süt, kakao, şeker ve unu bir tencereye alın ve güzelce çırpın.

Daha sonra karışımınızı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Tatlınızı ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın.

Ardından kaselere paylaştırıp soğuması için bekletin.

Dilerseniz üzerini damla çikolata, Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...