Serviste yanına haşlanmış patates dilimleri, mayonez veya “tartar sos” çok yakışır.
Son Güncelleme:
Sudak tava tarifi
Değişik tarifler denemeyi sevenler için lezzetli bir balık tarifi.
Yapımı için malzemeler
- 4-6 adet dondurulmuş sudak fileto
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Sudak tava tarifi Nasıl yapılır?
Balıklara tuz ve karabiber serpin. Sonra balıkları kaşar rendesine batırıp, her tarafını iyice bulayın. Hatta bastırarak peynirlerin iyice yapışmasını sağlayın. Öte yandan bir tabağa un serpip bir kasede de yumurtaları çırpın. Bir taraftan da tavaya yağı aktarın ve orta ısıdaki ateşin üzerine oturtun. Şimdi de peynire bulanmış balıkları una ve yumurtaya batırıp iyice kaplayın. Kızgın yağın içine atıp, arkalı önlü 7-8 dakika kadar kızartın.