GeriTatlı Tarifleri Soğuk şerbetli irmik tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğuk şerbetli irmik tatlısı tarifi

Soğuk şerbetli irmik tatlısı tarifi

Soğuk şerbetli irmik tatlısı, aniden bastıran misafirlere hazırlıksız yakalandığınızda kurtarıcınız olacak, çok pratik bir tatlı. Her zaman evde bulunabilen malzemelerle yapılan bu tatlının şerbeti de pişirilmeden döküldüğü için hiç el oyalamıyor. Siz de soğuk şerbetli irmik tatlısını denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Kolay gelsin…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Dilerseniz fındık ya da ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Süslemek için:

  • Hindistan cevizi
  • Kaymak ya da dondurma

Soğuk şerbetli irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Un ve fındık hariç diğer hamur malzemelerini derin bir kasede güzelce karıştırın.

Unu da ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp dilerseniz içlerine bir parça fındık ya da ceviz koyup yuvarlayın.

Fırın tepsisini güzelce yağlayıp tatlıları tepsiye dizin.

Fırını 160 dereceye ayarlayıp tatlıların üstü kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.

Tatlılar pişerken şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırarak şekeri eritin.

Tatlıları fırından çıkarıp ılınmaları için 5 dakika kadar bekledikten sonra şerbeti üzerine dökün.

Tatlıları arada alt üst ederek 1 saat kadar şerbeti çekmelerini bekleyin.

Şerbeti çeken tatlıları Hindistan cevizine bulayıp kaymak ya da dondurmayla servis edin. Afiyet olsun…