Soğan turşusu tarifi
Kışa hazırlık için bol bol turşu ve konservenin yapıldığı bu aylarda en çok tercih edilenlerden biri de soğan turşusu. Soğan turşusu faydaları ile aynı zamanda kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirmenize de yarıyor. Özellikle kuru fasulye ve nohut yemeğinin yanına çok yakışan mor soğan turşusu nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte sizlere tadına doyamayacağınız bir soğan turşusu tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 4 adet mor soğan
- Yarım tatlı kaşığı sumak
- 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Elma sirkesi (Ortalama 1-1, 5 su bardağı kadar, kavanoz tamamen sirke ile dolacak)
Soğan turşusu tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak soğanları incecik halkalar halinde kesmekle başlayalım.
Sonrasında yarım kiloluk kavanoz içine bastırarak yerleştirin
Üzerine; sumak, kaya tuzu, şeker ve limon tuzunu koyup kavanozu tamamen elma sirkesi ile doldurun, ardından ağzını sıkıca kapatın.
Şeker oranının fazla olmaması gerekir, aynı zamanda tuz miktarından fazla olmalı
Turşunuz hazır, ertesi gün yemeye başlayabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Mor Soğanın Faydaları Nelerdir?
Mor soğanın taşıdığı esterler, kanın pıhtılaşmasını önleyerek kalbi güçlendirmeye yardımcı olur.
Boğaz iltihabı tedavisi ve sesin güzelleştirilmesi için de etkili olan mor soğanın bir diğer faydası da sinirsel hastalıkları da tedavi edebilmesidir.
Kan yapımına da yardımcı olan bu mucizevi sebze, kan basıncı yani tansiyonu düşürücü bir etkiye sahiptir.
Kalp çarpıntılarını gideren mor soğan şeker hastalığına karşı da bolca tüketilmesi gereken besinlerden.