Samsades tatlısı tarifi
Ege yöresine ait bir İzmir tatlısı olan ‘Samsades’ ilginç adı ve lor peyniri, tarçın gibi farklı tatların birleşiminden oluşmasıyla dikkat çekiyor. Tatlı- tuzlu bu enfes tatlıyı siz de bir akşam ziyafetine dönüştürmek istiyorsanız, işte yöresel lezzet samsades tatlısı tarifi, malzemeleri ve kolay yapılışı…
Yapımı için malzemeler
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3-4 damla limon
Samsades tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle unu bir kaba alın ve tuzu ilave ederek karıştırın.
Una, 1,5 su bardağı suyu ekleyin, aynı zamanda karıştırmaya devam edin.
Ele yapışmayan kulak memesi kıvamına getirene kadar un ve su ilavesi yapmaya devam edin.
Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika üzeri örtülü bir şekilde dinlendirin.
Sonrasında, hamuru iki eş bezeye bölün ve bezeleri merdane yardımıyla yapışmaması için unlayarak inceltin.
İncelen hamurun kenarlarını düzelterek dikdörtgen şekil verin.
3-4 santimetrelik şeritler halinde kesin ve tam ortalarından yatay olarak şeritlerinizi ikiye bölün.
Diğer yandan iç dolgusunu hazırlamaya başlayın. İç dolgusu için lor peyniri, şeker ve tarçını bir kabın içerisinde ezerek karıştırın.
Hazırladığınız şeritlerin ucuna lor peynirli harcı yerleştirin ve muska şeklinde sarın.
Muska şeklini verdiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın.
Şerbeti için; su, şeker ve tarçını sos tavasına alın ve kaynatın.
Şerbet kaynayınca şekerlenmemesi için limon sıkın.
Kızarttığınız sıcak muskaları sıcak şerbete atıp çok fazla bekletmeden çıkarın.
Dilerseniz kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…