GeriTatlı Tarifleri Revani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Revani tarifi

Revani tarifi

Revani, saray mutfağından günümüze gelen ve en sevilen şerbetli tatlılardan biri. Kolay ve pratik yapımıyla sofralarınıza renk katacak. Eğer dilerseniz, kek hamuruna portakal veya limon kabuğunu da ilave ederek lezzetini katlayabilirsiniz. Peki revani nasıl yapılır? İşte revani tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şİmdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu

Revani tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın. Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Tatlınızın keki için şeker ve yumurtayı bir kasede çırpın. Ardından yağ, yoğurt ve irmiği de karıştırın.

En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Kek hamurunuzu yağlanmış fırın tepsisine alın.

Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında güzelce pişirin. Fırından çıkarınca dilimleyin ve şerbetini üzerine gezdirin.

Afiyet olsun...