Profiterol tarifi
Profiterol, en sevilen çikolatalı tatlılardan biri. Çıtır hamuru ve nefis kremasıyle çay saatlerine renk katan bu nefis tatlıyı evde de hazırlayabilirsiniz. Peki evde profiterol nasıl yapılır? Denemek isteyenler için profiterol tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 4 adet yumurta
- 150 gram tereyağı
Kreması için: - 500 mililitre süt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Çikolata sosu için: - 220 gram bitter çikolata
- 200 gram krema
Profiterol tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak krema için şekeri tencereye alıp üzerine sütü ekleyin ve karıştırın.
Yumurta ve unu da ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Krema kıvamını alınca vanilyayı da ekleyip ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelmesi için ara ara karıştırın. Daha sonra kremayı sıkma torbasına doldurup sertleşmesi için buzdolabına alın.
Tatlınızın hamuru için tereyağı ve suyu bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Ardından unu ekleyip 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendirin.
Yumurtaları teker teker hamura ekleyip hızla karıştırarak yedirin. Hamuru 15 dakika kadar soğutup sıkma torbasına doldurun.
Hamuru, yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük yuvarlak halinde sıkın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Hamurlar pişince fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
Buzdolabında beklettiğiniz kremayı, ortasına delik açtığınız hamurların içine doldurun.
Çikolata sosu için bitter çikolatayı doğrayıp kremayla birlikte sos tenceresinde eritin.
Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve servis tabağındaki profiterollerin üzerine gezdirin.
Dilerseniz üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...