GeriSos Tarifleri Pesto sosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pesto sosu tarifi

Pesto sosu tarifi

Makarna ve pizzaya en çok yakışan soslardan biri de pesto sosu... Fesleğen ve parmesan peyniri ile yemeklerinize ayrı bir lezzet katan bu sosu evinizde basit bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz salata, kızarmış ekmek ve sandviçlerinizde de kullanabilirsiniz. Peki pesto sosu nasıl yapılır? Denemek isterseniz, pesto sosu tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Bir demetin üçte biri kadar fesleğen
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 ya da 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Pesto sosu tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak fesleğenleri güzelce yıkadıktan sonra kurulayın.

Çam fıstıklarını tavaya alın ve kavurun.

Ardından bütün malzemeleri blender'dan geçirin.

Bütün malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra sosunu bir cam kavanoza aktarın.

Pesto sosunuzu 1 hafta kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun...