GeriÇorba Tarifleri Patlıcan çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan çorbası tarifi

Patlıcan çorbası tarifi

Patlıcan özellikle yaz aylarında sofraların demirbaşı. Yemeği, pilavı, böreği oluyor da çorbası neden olmasın peki? Sizin için nefis bir patlıcan çorbası hazırladık, üstelik közleme derdi de yok. Mis gibi limon kabuğu kokulu bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 dal taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber

Patlıcan çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suya koyun.

15 dakika beklettikten sonra sularını süzüp patlıcanları kenara alın.

Taze soğan ve sarımsağı ince ince kıyın.

Limonun kabuğunu rendeleyin.

Sıvı yağı tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve limon kabuğunu hafifçe kavurun.

Patlıcanları da ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

El blender’ı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana ezdiğiniz patlıcanlı malzemeyi bir tencereye aktarın.

Üzerine tavuk suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynadığı noktada tuz ve karabiberi ilave edin.

Krema ve galeta ununu karıştırıp ocaktan almaya yakın çorbaya ilave edin.

Altını kapatıp kaselere bölüştürdüğünüz çorbayı sıcak servis edin. Afiyet olsun…