Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Patates röşti tarifi
İsviçre mutfağının dünyada en tanınmış lezzetlerinden biri patates röşti. Rendelenmiş patatesle yapılan oldukça pratik bir yemek olan patates röşti, tek başına, kahvaltılık olarak ya da et yemeklerinin yanında tüketilebilir. Siz de patates röştiyi denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Dilerseniz kaşar rendesi
Patates röşti tarifi Nasıl yapılır?
Patatesleri rendeleyin.
Bir kasede tereyağı ve tuz ile karıştırın.
Tavayı ısıtın.
Patatesi tavaya alıp eşit bir şekilde üzerine yayın.
Dilerseniz patatesleri iki kat yapıp arasına kaşar rendesi de ilave edebilirsiniz.
Orta ateşte her iki tarafı da kızarana pişirin. Afiyet olsun...