GeriSalata Tarifleri Pastırmalı salata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastırmalı salata tarifi

Pastırmalı salata tarifi

Salatanızı hep tavuklu ya da balıklı yemek sıkıcı olmaya başladıysa pastırmalı salatayı deneyin.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet marul
  • Yarım fincan yeşil biber
  • Yarım fincan kereviz sapı
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık
  • 10-12 dilim pastırma

Sosu için:

  • Çeyrek fincan limon suyu
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı şeker

 

 

İlk olarak doğranmış marulları bir salata tabağına ekleyin. Ardından bütün malzemeleri yine aynı kabın içerisine ekleyerek karıştırın. Salatanın üzerine 2 su bardağı mayonez, 1/4 bardak şeker ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi ile sos hazırlayabilirsiniz. Bu sos için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın ve salatanızın üzerine dökün. Çeyrek fincan limon suyu, 

Pastırmalı salata tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak doğranmış marulları bir salata tabağına ekleyin. Ardından bütün malzemeleri yine aynı kaba ekleyerek karıştırın.

Sosu için limon suyu, mayonez, şeker ve elma sirkesini ayrı bir kapta iyice karıştırın ve salatanızın üzerine dökün.