GeriHamur İşi Tarifleri Paskalya çöreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Paskalya çöreği tarifi

Paskalya çöreği tarifi

Her öğün yenilebilecek, lezzetli Paskalya çöreği tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 5 bardak un
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı fındık içi
  • Tuz

Paskalya çöreği tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kaba ılık süt ve yaş mayayı koyup, karıştırın. Sırayla şeker, yağ, yumurta, mahlep ve bir tutam tuz atın. Unu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur tutun. Üstünü örtüp 45 dakika bekletin.

Hamur kabarınca 9 eşit parçaya bölün, her parçaya çubuk şeklini verin. Çubuklardan üçünü saç örgü yapın. Yağlanmış tepsiye 3 adet paskalya çöreğini sıralayın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin.

175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.