GeriKahvaltılık Tarifleri Pancar reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancar reçeli tarifi

Pancar reçeli tarifi

Kahvaltılarınıza lezzet katacak farklı bir alternatif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet orta boy pancar
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • Yarım fincan sıcak su

Pancar reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Pancarların kabuklarını soyduktan sonra ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz pancarları tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin ve 3-4 saat iyice sulanmasını bekleyin.

Pancarlar sulanınca yarım fincan sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayan reçele karanfilleri ekledikten sonra kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Reçel hazır olunca ılınmasını bekleyin. Ilınan reçeli kavanoza boşaltıp muhafaza edebilirsiniz.