GeriEt Yemeği Tarifleri Mutancana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mutancana tarifi

Mutancana tarifi

Mutancana, Osmanlı saray mutfağından günümüze gelen nefis bir lezzet. Et ve meyvenin nefis buluşması olan bu yemek sofranızın yıldızı olacak. Dilerseniz yemeğinizi hazırlarken kuzu eti yerine tavuk da tercih edebilirsiniz. Peki mutancana nasıl yapılır? İşte mutancanın malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 2 çorba kaşığı çiğ badem
  • 5 adet kuru erik
  • 5 adet kuru kayısı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Karabiber
  • Tuz

Mutancana tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağı ve tereyağını bir tencereye alın.

Üzerine eti ekleyin.

Soğanı küçük küçük doğrayın.

Kuru yemişleri de bir süre sıcak suda bekletin.

Etler suyunu salıp çektikten sonra soğanı ilave edip kavurun.

Ardından tuz, karabiber, bal, sirke ve sıcak su ekleyin.

Bademleri 5 dakika kadar haşlayıp kabuklarını soyun.

Kayısı ve erikleri de ikiye ayırıp tencereye ekleyin.

Afiyet olsun...