Son Güncelleme:
Mısırlı levrek salatası tarifi
Omega-3 bakımından zengin besin değeri oldukça yüksek olan bir salata tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet levrek balığı
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 3 adet salatalık
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 adet defne yaprağı
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
Mısırlı levrek salatası tarifi Nasıl yapılır?
Balığı yıkayıp tencereye koyun. 1 bardak su, yarım limonun suyu, karabiber, defne yaprağı ve tuzu ilave edin. Soğanı bütün atıp, 10 dakika haşlayın.
Tencereden balığı alın. Kılçık ve derisini çıkarın. Balığı servis tabağına alın.
Mayonez, hardal, limon suyu ve 1 kahve fincanı balığın suyundan karıştırın.
Servis tabağına rendelenmiş salatayı yayın. Balığı üzerine yerleştirip hazırladığınız sosu dökün. Mısırla süsleyip servis yapın.