Mini ekler tarifi
Ekler pastayı kim sevmez? Şu hamurunun içini dolduran yumuşacık pastacı kreması ve lezzetli çikolatalı sosuyla tek ısırıkta bile keyifleri yerine getirebilen bir tatlıdır. Hele bir de mini ekler oldu mu kaç tane yediğinizin farkına bile varamayabilirsiniz. Malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabileceğimiz mini ekler tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 50 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- 5-6 kaşık un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
Kreması için:
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
Çikolatası için:
- 100 gram bitter çikolata
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı su
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Mini ekler tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle hamurunu hazırlayarak başlayın.
Bir tencereye suyu, yağı, tuz ve şekeri koyarak eritin.
Yağ eridikten sonra ocağın altını kapatın ve unu ekleyin.
Daha sonra tekrar ocağa alarak 2 dakikaya yakın pişirin.
Sonrasında derin bir kaba yayarak eli yakmayacak dereceye gelene kadar bekleyin.
Bir kaba yumurtaları kırın ve yavaş yavaş ılıyan hamura katıp, karıştırın.
Hamuru bir kaşık yardımıyla ya da sıkma torbasına alarak önceden yağlanmış ve unlanmış tepsiye sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
Hamurunuz pişerken kremasını hazırlayın.
Krema malzemelerini bir tencereye koyun ve muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Fırından çıkan ve soğuyan ekler hamurların içini soğuyan muhallebi ile doldurun.
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da üzerine dökün. Afiyet olsun...