GeriEt Yemeği Tarifleri Mantarlı köfte ve kabak cipsi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı köfte ve kabak cipsi tarifi

Mantarlı köfte ve kabak cipsi tarifi

Mantar ve köftenin uyumu yanında nefis kabak cipsinin damağınızda bıraktığı lezzete bayılacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram beyaz mantar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram yağsız dana kıyması
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 400 gram kabak

Mantarlı köfte ve kabak cipsi tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları temizleyip, ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tavada kavurun. Tuz ve karabiber ile karıştırıp, soğumaya bırakın.

Soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber, maydanoz ve mantarları karıştırıp, köfteleri hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli tavada pişirin.

Kabakları kabuğunu soymadan fırçalayarak, temizleyin ve kağıt havlu ile kurulayın. Parmak kalınlığında doğrayın. Kalın tabanlı bir çelik tavayı boş olarak ateşe oturtun, iyice kızmasını bekleyin. Kabakları kızgın boş tavaya atıp, silkeleyerek 10 dakika pişirin.

Servis tabağına alır almaz, üzerine tuz serpip karıştırın. Köftelerle birlikte servis yapın.