GeriSebze Yemeği Tarifleri Madımak yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Madımak yemeği tarifi

Madımak yemeği tarifi

Orta Anadolu'nun bilinen en eski yemeklerinden biri de madımak yemeği. Pişirme şekli yöreden yöreye değişen madımak yemeği, Çorum mutfağında pastırma ve çemen ile hazırlanıyor. Ispanak yemeğine benzeyen bu doyurucu ve besleyici yemeği siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram madımak
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram pastırma
  • 100 gram kavurma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Madımak yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Madımakların saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın.

Büyük yaprakları varsa doğrayın.

Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp bir tencereye alın.

Tereyağında rengi değişene kadar kavurun.

Pastırma ve kavurmayı da küçük küçük doğrayın.

Daha sonra tencereye salça, kavurma ve pastırmayı ekleyip biraz kavurun.

Ardından madımakları ilave edin.

En son 3 su bardağı sıcak su ve bulguru ilave edip 40-50 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...