GeriEt Yemeği Tarifleri Kuzu pirzola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu pirzola tarifi

Kuzu pirzola tarifi

Etin lezzetli parçalarından biri olan pirzola, doğru pişirildiğinde tadına doyum olmuyor. Baharatlarla tadını katlayan kuzu pirzolayı ızgarada veya fırında kısa sürede pişirebilirsiniz. Peki kuzu pirzola nasıl yapılır? İşte tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu pirzola
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz

Kuzu pirzola tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak soğanı rendeleyin ve bir kaseye alın.

Üzerine rendelenmiş sarımsak, salça, zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.

Daha sonra pirzolaları hazırladığını karışıma bulayın ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Etiniz dinlendikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerini fırın kağıdıyla kapatıp güzelce kapatın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp etleri fırına verin.

Pirzolalar piştikten sonra etlerin üzerini örten fırın kağıdını alın ve etlerin üzerinin kızarması için tepsiyi yeniden fırına verin.

Soğumadan servis edin.

Afiyet olsun...