GeriEt Yemeği Tarifleri Kuzu gömleği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu gömleği tarifi

Kuzu gömleği tarifi

Kuzu gömleği, gömlek yağı ile yapılıyor. Ve gömlek yağı da farklı tariflere lezzet katıyor. Gömlek yağı, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda işkembe ve bağırsakların üzerini saran bir yağlı bir zardır. Bu yağ çember yağı olarak da bilinir. Peki, kuzu gömleği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, kuzu gömleği tarifi ve yapım aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çift kuzu karaciğeri
  • Körpe kuzu gömleği
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıcak su

Kuzu gömleği tarifi Nasıl yapılır?

Kuzu gömleğini bir tepsi içerisine alarak sıcak su ile çözülmesini sağlayın.

Daha sonra derin bir tencere içerisine ayçiçeği yağını koyun ve fıstıklarla ince kıyılmış soğanları kavurun.

Ciğeri küçük küçük kuşbaşı doğrayın.

Ciğerleri de tencereye ekleyerek sürekli karıştırın.

Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün ve tenceredeki pişen karışıma ekleyin.

Taze soğanın yeşil yapraklarını, baharatları, tuzunu ekleyin.

Bu arada nane ve dereotu ile birlikte kuş üzümü de ekleyin.

Kaynar su ekleyin ve iç pilavını demlendirin.

Bu arada çözülmüş kuzu gömleğini kendi istediğiniz boyuta göre kesin.

Bir kase içerisine gömleği yerleştirerek iç harcı gömleğin içine doldurup sıkı bir şekilde sarın.

Sardığınız taraf alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.

Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Soğutmadan servis edin.

Afiyet olsun...