GeriEt Yemeği Tarifleri Kuzu etli keşkek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu etli keşkek tarifi

Kuzu etli keşkek tarifi

Anadolu'da özel günlerde misafirlere sunulan keşkek, evde de kolayca yapılabilir. Diğer etlerle de yapabilirsiniz elbette ancak kuzu etiyle yapacağınız keşkeğin lezzeti farklı olacaktır. Bu tarifi Şef Rüzgar Sünbül hazırladı. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin diyor malzemelerine ve yapılış aşamalarına geçiyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 9 su bardağı su
  • 500 gram kemikli ya da kemiksiz kuzu eti 
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Kuzu etli keşkek tarifi Nasıl yapılır?

 

Tüm malzemeleri düdüklü tencereye alıp pişirmeye başlayın.

Tencerenin havası çıkınca başlayınca orta ateşte yaklaşık 1 saat 20 dakika pişirin.

Ardından tencereyi dikkatle açın.

Etleri kemiklerinden ayırın ve tahta bir kaşıkla eze eze karıştırın.

Macun kıvamına gelinceye kadar bu işleme devam edin.

Siz isterseniz blenderle 2-3 dakikada ezebilirsiniz lakin tahta kaşık en doğrusudur.

Servis esnasında tereyağında toz biber yakıp üzerine gezdirin. Afiyet olsun...