GeriEt Yemeği Tarifleri Kütahya güveci tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kütahya güveci tarifi

Kütahya güveci tarifi

Yöresel lezzetlerimizden olan bu lezzetli yemeğin tarifi sizlerle...

  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram kemikli kuzu eti
  • 500 gram domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 10 adet arpacık kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kütahya güveci tarifi Nasıl yapılır?

Toprak güvecin içine bir sıra kuzu eti, bir sıra iri doğranmış domates ve bir sıra arpacık soğanlar dizilir. Üzerine 1 su bardağı su ile sulandırılmış salça ve tuz ilave edilir.

175 dereceye ayarlı fırına sürülür. 1,5-2 saat kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.