Bu yemek, yöresel yemek yarışmasında Güveç Özel Ödülünü almış.
Son Güncelleme:
Kütahya güveci tarifi
Yöresel lezzetlerimizden olan bu lezzetli yemeğin tarifi sizlerle...
Yapımı için malzemeler
- 2 kilogram kemikli kuzu eti
- 500 gram domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 10 adet arpacık kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kütahya güveci tarifi Nasıl yapılır?
Toprak güvecin içine bir sıra kuzu eti, bir sıra iri doğranmış domates ve bir sıra arpacık soğanlar dizilir. Üzerine 1 su bardağı su ile sulandırılmış salça ve tuz ilave edilir.
175 dereceye ayarlı fırına sürülür. 1,5-2 saat kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.