GeriHamur İşi Tarifleri Kruvasan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kruvasan tarifi

Kruvasan tarifi

Çay keyfiniz bu tarifle ikiye katlanacak. İşte lezzetli mi lezzetli kruvasanın yapılışı!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 gram tuz
  • 15 gram kuru maya
  • 90 gram şeker
  • 300 mililitre ılık süt
  • 340 gram tereyağı
  • 500 gram un

Kruvasan tarifi Nasıl yapılır?

Unu, tuzu, şekeri, sütü ve mayayı bir çırpma kabına koyup yavaş devirde 8-10 dakika karıştırın. Bir cam kaseyi hafifçe unlayıp hamuru top halinde kasenin içine koyun. Üstünü örtüp iki saat kadar dinlendirin. 50 santimetre kadar bir streç filmi tezgaha açın, tereyağını ortasına yerleştirip, üstünü ikinci bir streç filmle kapatarak parmaklarınızla tereyağını yayın. Bir merdane yardımıyla 20-25 santimetre  genişliğinde açın ve buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakın.

Hamuru tekrar unladığınız tezgaha alın ve tereyağını hamurun tam ortasına yerleştirip uç kısımlarını örtecek şekilde yayarak kapatın. Merdane yardımıyla hamuru tekrar açıp üçe katlayın ve streçleyip 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu işlemi üç kez daha tekrarlayıp son işlemden sonra hamuru bir gece buzdolabında dinlendirin. Artık kruvasanları hazırlayabilirsiniz.

Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Dikdörtgen olacak şekilde yarım santimetre kalınlığında açın. Bir bıçak yardımıyla kenarlarını düzeltin ve birbirine eşit üçgenler kesin. Kestiğiniz üçgenleri sıkı bir şekilde, tabandan sivri uca doğru sarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye dizin. Tepsiyi büyükçe bir torbanın içine koyup 30 dakika dinlendirin. Çırpılmış yumurtayı üstlerine sürün ve önceden 190 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.