Köpoğlu salatası
Yoğurt ve patlıcanın mucize birleşimine bayılacaksınız!
Yapımı için malzemeler
- 4 adet kemer patlıcan
- 8 adet biber
- Sıvı yağ
- 3-4 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet kesme şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
Köpoğlu salatası Nasıl yapılır?
Patlıcanları kurulayarak kızgın yağa atıp kızartın. Bir süzgece alıp yağının süzülmesini sağlayın.
Bir parmak boyunda, iki parmak eninde doğranmış biberleri de yıkayıp kuruladıktan sonra kızartın ve yağını süzdürün. Domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. İçine küp şeker, karabiber ve tuz atıp bir kere daha kaynatın.
Sarımsaklı yoğurt için sarımsakları ezin veya rendeleyin. Sarımsakları ve tuzu yoğurda ekleyip iyice çırpın, gerekirse biraz su ekleyin. Patlıcanları, biberleri ve domatesli sosu derin bir kapta karıştırın.
Karışımı servis kabına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.