GeriMeze Tarifleri Köpoğlu salatası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köpoğlu salatası

Köpoğlu salatası
Yoğurt ve patlıcanın mucize birleşimine bayılacaksınız!

Yoğurt ve patlıcanın mucize birleşimine bayılacaksınız!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 8 adet biber
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
Sos için:
  • 3-4 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurt sosu için:
  • 1 kase yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Köpoğlu salatası Nasıl yapılır?

Patlıcanları kurulayarak kızgın yağa atıp kızartın. Bir süzgece alıp yağının süzülmesini sağlayın.

Bir parmak boyunda, iki parmak eninde doğranmış biberleri de yıkayıp kuruladıktan sonra kızartın ve yağını süzdürün. Domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. İçine küp şeker, karabiber ve tuz atıp bir kere daha kaynatın.

Sarımsaklı yoğurt için sarımsakları ezin veya rendeleyin. Sarımsakları ve tuzu yoğurda ekleyip iyice çırpın, gerekirse biraz su ekleyin. Patlıcanları, biberleri ve domatesli sosu derin bir kapta karıştırın.

Karışımı servis kabına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.