GeriEt Yemeği Tarifleri Köfte ve kabak eriştesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köfte ve kabak eriştesi tarifi

Köfte ve kabak eriştesi tarifi

İnsan 15 dakikada bu kadar lezzetli bir yemeğin pişebileceğine inanmasa da, köfte ve kabak eriştesi bu düşüncemizi yerle bir ediyor. İşte köfte ve kabak eriştesi tarifi...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yağsız kıyma
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 1/4 fincan ince kıyılmış fesleğen yaprağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gram Napoliten makarna sosu
  • 3 adet kabak
  • 1/4 porsiyon ince rendelenmiş parmesan peyniri

Köfte ve kabak eriştesi tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir kaba, kıyma, soğan ve fesleğeni koyarak karıştırın. Karışımdan elinizle küçük toplar yapın. Yapışmaz bir teflon tavayı yağlayın ve ısıtın. Ardından hazırladığınız köfteleri 7-8 dakika boyunca pişirin. Köfteler pişince içine makarna sosunu ekleyin ve 2-3 dakika boyunca kaynatın. Hazır olduğunda ocaktan alın.

Kabakları soyun, erişte şeklinde kesin ve haşlayın. Son olarak bir tabağın içine, köfteleri ve kabakları koyun. Üstüne rendelenmiş parmesan peyniri ile fesleğen yaprakları ekleyerek servis edebilirsiniz.