GeriSalata Tarifleri Kızarmış ekmekli patlıcan salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kızarmış ekmekli patlıcan salatası tarifi

Kızarmış ekmekli patlıcan salatası tarifi

Kızarmış ekmekli patlıcan salatası, kısa sürede gün sofralarının olmazsa olmazları arasına girdi. İyice kıvamını bulması açısından servis etmeden bir gün önce hazırlamanızı tavsiye ettiğimiz bu salata inanılmaz lezzetli olduğundan her tadan çok beğeniyor. Siz de kızarmış ekmekli patlıcan salatasını denemek isterseniz tarifimizden faydalanabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Izgarada
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet iri patlıcan
  • 4 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket hazır kızarmış ekmek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Tereyağı

Kızarmış ekmekli patlıcan salatası tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları ve kapya biberleri közleyip soyun.

Közlediğiniz sebzeleri küp küp doğrayın ve bir kaseye aktarın.

Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp patlıcanlara ekleyin.

Zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın.

Hazır kızarmış ekmek dilimlerini dikdörtgen şeklindeki bir fırın kabına yerleştirin.

Közlenmiş sebzeleri kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine yayın.

Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.

Sarımsaklı yoğurdu da sebzelerin üzerine yayın.

Üzerini streç filmle kapattığınız fırın kabını buzdolabına kaldırın.

Ertesi gün servis etmeden önce tereyağını tavada kızdırıp kırmızı biberi içinde kavurun.

Salatanın üzerine gezdirin.

Dilimleyip servis yapın, afiyet olsun…