GeriHamur İşi Tarifleri Kıymalı çibörek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı çibörek tarifi

Kıymalı çibörek tarifi

Bol yağda ve tavayı sallayarak kızartırsanız, lezzetli börekleriniz tam istediğiniz gibi kabarır.

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Birkaç damla sirke
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Su
İç malzeme:
  • 250 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı çibörek tarifi Nasıl yapılır?

Unu geniş bir kaba koyup ortasına bir çukur açın. Biraz su, yumurta, sirke ve tuz ekleyip yoğurun. Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin.

Kulak memesi kıvamına gelince orta büyüklükte bezeler kopartın. Her birini açıp içine kıymalı harçtan doldurun. Bol ve kızgın yağda pişirin.