Kırmızı körili ördek tarifi
Kırmızı körili ördek, farklı lezzetler denemek isteyenler için güzel bir alternatif. Tayland mutfağına ait olan bu yemek için ördeğin göğüs kısmı kullanılıyor. Çeşitli malzemelerle buluşan et, bambaşka bir tat sunuyor. Eğer denemek isterseniz, kırmızı körili ördek tarifi hemen aşağıda.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet ördek göğsü
- 2 yemek kaşığı kırmızı köri ezmesi
- 1 adet patlıcan
- Zencefil (2 cm kadar)
- 175 gram mısır
- 400 mililitre Hindistan cevizi sütü
- Kişniş
Kırmızı körili ördek tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak ördek etini tavaya alın. Derisi altta kalacak şekilde orta ateşte 10 dakika kadar kızartın.
Diğer tarafını da çevirip 5 dakika kadar daha pişirin.
Daha sonra tavadan çıkarıp dinlenmesi için kenara alın.
Patlıcanı parmak büyüklüğünde doğrayın. Daha sonra tavaya alın.
Üzerine köri ezmesini de ekleyip birkaç dakika kızartın.
Ardından zencefil, mısır ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip 8 dakika kadar kaynatın.
Ördek etini dilimleyin ve sosun içine ilave edip karıştırın.
Son olarak ince doğranmış kişniş ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...