GeriEt Yemeği Tarifleri Kilis tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kilis tava tarifi

Kilis tava tarifi

Kilis mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Kilis tava, birçok yörede farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Kıyma, sebze ve baharatların mükkemmel uyumu olan bu nefis tarifin yapılışı da çok pratik. İsteğe göre patates ve patlıcan ilave edilebilir. Peki Kilis tava nasıl yapılır? İşte tadına doyum olmayan Kilis tava tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kilis tava tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak soğan ve biberleri robottan geçirin. 

Kıymayı yoğurma kabına alın. Üzerine biber, soğan, karabiber ve tuzu ilave edip yoğurun. 

Daha sonra kıymalı harcınızı orta büyüklükteki bir tepsiye yarım santim kalınlığında olacak şekilde yayın. 

Tepsinin kenarında da dörde bölünmüş soğan ve domatesleri yerleştirin. Üzerinde de sivri biber veya kapya biber ekleyin. 

Ardından kebabınızı 8 parçaya kesin. 

Fırına verip 250 derecede pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun...