GeriHamur İşi Tarifleri Kepekli fındık ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kepekli fındık ekmeği tarifi

Kepekli fındık ekmeği tarifi

Bu besleyici ve lezzetli ekmek vazgeçilmezlerinizden biri olacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı un
  • 3 su bardağı kepekli un
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Kepekli fındık ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Kuru maya, un ve kepekli unu karıştırın. 1 bardak ılık su, tuz, yoğurt ve sıvı yağ ekleyip, yoğurarak yumuşak bir hamur tutun. Dövülmüş fındık ve cevizin yarısını da hamura ekleyip tekrar yoğurun. Kabarması için 20 dakika bekleyin.

İki adet uzun kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun. Hamurun üstünü derinlemesine kesin. Kalan cevizi kestiğiniz yerlere yerleştirin. Sıvı yağı fırçayla hamurun üstüne sürüp kalıpta 20 dakika bekletin. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.