GeriTatlı Tarifleri Kazandibi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kazandibi tarifi

Kazandibi tarifi

Kazandibi, en sevilen sütlü tatlılardan biri. Büyük küçük herkesin severek tükettiği bu tatlı, nefis tadıyla da sofranızın yıldızı olacak. Yapımı da oldukça kolay. Peki kazandibi nasıl yapılır? İşte kazandibi tarifi ve malzeme listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • Tarçın

 

Kazandibi tarifi Nasıl yapılır?

Süt, toz şekeri, mısır nişastası ve pirinç ununu bir tencereye alın ve çırpın.

Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın. Karışımınız muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.

Tatlınızın dibinin yanık olması için de tepsiyi ocağa alıp altını açın.

Hazırladığınız muhallebiden bir kepçe alın. Tepsiye yerleştirip tarçın ve pudra şekeri ile karıştırın.

Ardından güzelce tepsiye yayın ve tepsiyi çevirerek tatlınızı kahverengi hale gelene kadar pişirin.

Daha sonra kalan muhallebiyi de tepsiye ekleyip yayın.

Kazandibini ocaktan alıp buzdolabında dinlendirin.

Soğuduktan sonra şerit şeklinde dilimleyin ve rulo haline getirin.

Dilerseniz üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...