GeriHamur İşi Tarifleri Kaymaklı sulu poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaymaklı sulu poğaça tarifi

Kaymaklı sulu poğaça tarifi
Yumuşacık kaymaklı sulu poğaçaları çay saatlerinizden eksik etmeyeceksiniz!

Yumuşacık kaymaklı sulu poğaçaları çay saatlerinizden eksik etmeyeceksiniz!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet büyük boy yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı günlük süt kaymağı
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Kaymaklı sulu poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tüm sıvıları toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Ardından kontrollü bir şekilde ununu ekleyerek ele yapışmayan ne çok cıvık ne de çok katı bir hamur elde edin. 30 dakika üzerine streç sarıp ılık bir ortamda mayalandırın.

Mayalanmış hamurdan arzu ettiğiniz iç malzemeyi kullanarak istediğiniz şekilde poğaçalar yapın. Tepsi mayası için 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Mayalanması tamamlanınca üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.