GeriEt Yemeği Tarifleri Kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kavurma tarifi

Kavurma tarifi

Bayramın geleneksel lezzeti olan kavurmayı evde pratik bir şekilde hazırlamaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı)
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Kavurma tarifi Nasıl yapılır?

1 kilogram kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.

Eti kavuracağınız tencereye 125 gram tereyağını alın. Tuzladığınız eti tencereye koyun. 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, etler suyunu çekip kızarıncaya kadar orta ateşte pişirin.

Yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapın.