Kavun dolması tarifi
Kavun dolması, Osmanlı saray mutfağından günümüze gelen lezzetlerden biri. Bu nefis tarif, görünümüyle olduğu kadar tadıyla da favorilerinizden biri haline gelecek. Siz de kavun dolmasını sofralarınıza taşımak isterseniz, malzeme listesi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet kavun
- 250 gram dana ve kuzu karışık kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 fincan pirinç
- 1 kaşık tereyağı
- 2 kaşık zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı badem
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 kaşık zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
Kavun dolması tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak kavunun sap kısmını kapak şeklinde kesin ve içini temizleyip biraz oyun.
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun.
Daha sonra zeytinyağını tavada kızdırın. Badem ve fıstıkları da tavaya ekleyip güzelce kavurun.
Kuş üzümlerinin saplarını temizledikten sonra üzümleri güzelce yıkayın.
Soğanı da ince ince doğrayın.
Tereyağını tavada eritin ve soğanları ilave edip kavurun.
Ardından kıymayı ilave edin.
Üzerine pirinç, karabiber ve tuzu da ekleyin.
Ardından sırasıyla badem, fıstık ve kuş üzümünü ilave edip baharatlarla birlikte birkaç dakika daha kavurun.
Bütün malzemeleri kavurduktan sonra kavunun içine doldurun ve kapağını kapatın.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...