Karnabahar graten tarifi
Karnabaharın bu haline bayılacaksınız! Beşamel sos ve kaşar peyniri ile bambaşka bir lezzete dönüşen karnabahar, çocuklarınıza ve aynı zamanda sevdiklerinize karnabaharı sunmanın en şık ve lezizz yolu. Ayrıca karnabahar gratenin yanına ne gider diye merak ediyorsanız, tüyolar bizden… İşte fırında karnabahar graten tarifi ve kolay yapımı için malzemeler…
Yapımı için malzemeler
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- Rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri
- 500 gram karnabahar
Karnabahar graten tarifi Nasıl yapılır?
Karnabaharı çiçeklerini parçalamadan dikkatlice küçük küçük birbirinden ayırın.
Sonrasında büyük bir kase sirkeli suda 10 dakika kadar bekletin ve yıkayın.
İyice temizlenmiş karnabaharları haşlayın.
Çok yumuşamış olmamak kaydıyla haşlanmış karnabaharları tencerenin içinden kevgirler çıkarın.
Diğer yandan bir sos tenceresinde tereyağını eritin.
Unu serpin. Un kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü yavaş yavaş ekleyin ve çırpma teliyle sürekli olarak çırpın. Krema kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın. Tuzu ve karabiberi ekleyin.
Karnabaharların üzerine hafifçe tuz serpip elinizle harmanlayın.
Orta boy fırın tepsisini yağlayıp, haşlanan karnabaharları güzelce dizin.
Üstüne krema kıvamına gelen beşamel sosu dökün.
Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutun. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
‘Karnabahar graten’in yanına ne gider?
Karnabahar gratenin yanına en çok yakışacak tarifler tavuklu olanlardır. Soya soslu çıtır tavuk veya sevdiğiniz herhangi bir tavuk tarifi ile birlikte tam anlamıyla lezzet şöleni yaratabilirler. Ancak köri sos gibi beşamel sosa yakın tatlı tamamlayıcı tavuk tariflerini tercih etmemenizi öneririz. Şimdiden afiyet olsun….