GeriBörek Tarifleri Karidesli çıtır börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karidesli çıtır börek tarifi

Karidesli çıtır börek tarifi

Deniz mahsullü bu lezzete bayılacaksınız...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yufka
  • 250 gram iri karides
Kızartmak için:
  • Zeytinyağı
Sosu için:
  • Yarım çay bardağı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Karidesli çıtır börek tarifi Nasıl yapılır?

Yufkaları bir tezgaha serin. Eni karideslerden daha dar olacak şekilde uzun şeritler kesin. Yufkaların ortasına ayıklanmış karidesleri yerleştirip karideslerin her iki kenarı da dışarıda kalacak şekilde sarın ve ucuna hafif su sürüp yapıştırın.

Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Sosu için süzme yoğurt ve mayonezi geniş bir kaseye alın. Ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir servis tabağına yoğurdu yayın.

Üzeri için kırmızı pul biberi erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında kızdırın. Biberli yağı böreklerin üzerine gezdirip ılık servis yapın.