Kahvaltılık zahter tarifi
Kara kekik olarak bilinen zahter, daha çok çayı ile biliniyor. Ancak kahvaltıların yıldızı olacak öyle bir hali ar ki yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Kahvaltılarınızda afiyetle tüketeceğiniz kahvaltılık zahter nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 50 gram zahter
- 200 gram leblebi
- Kırmızı biber, tuz
- 100 gram kuru sumak
- 100 gram bulgur
- 200 gram susam
- 100 gram kimyon
- 100 gram menengiç
- 100 gram karpuz çekirdeği
Kahvaltılık zahter tarifi Nasıl yapılır?
Karpuz çekirdeklerini bir tavada az yağ ile kavurun.
Daha sonra sırası ile menengiç ve leblebileri kavurun.
Leblebileri kavurmadan önce kırmanız daha iyi sonuç verecektir.
En son susamları kavurun.
Kavrulan malzemeleri karıştırıp robottan çekin ve toz kıvamını almasını sağlayın.
En son diğer malzemeleri de ekleyin ve bir kez daha çekin.
Toz halinde bir karışım elde edilir.
Bu karışım kahvaltılık zahter olarak kullanıma hazırdır.
Genel olarak bir parça ekmek önce zeytinyağına sonra bu karışıma bandırılarak yenir.
Afiyet olsun.