GeriMeze Tarifleri Kabak kızartma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak kızartma tarifi

Kabak kızartma tarifi

Bize yazı hatırlatan bu tarif bambaşka bir şekilde sizlerle...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram orta boy dolmalık kabak
Bulamaç için:
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı

Kabak kızartma tarifi Nasıl yapılır?

Önce kabakları akar suyun altında iyice yıkayın. Sonra saplarını kesip, uzunlamasına ince ince dilimleyin. Bir kenarda bekletin.

Orta boy bir kaseye yumurtaları kırıp, çırparken suyu da ekleyin. En sonunda azar azar unu ilave ederek iyice çırpıp, karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde ettiğinizde tuz ve karabiberi de serpiştirin.

Geniş bir tavaya sıvı yağı koyup, ocakta kızdırın. Kabak dilimlerini bu bulamaca iyice batırıp, kızgın yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın. Sonra da sıcak sıcak servis edin.