GeriZeytinyağlı Tarifleri Kabak çiçeği dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak çiçeği dolması tarifi

Kabak çiçeği dolması tarifi

Kabak çiçeği dolması en lezzetli zeytinyağlı dolmalarımızdan biri. Özellikle Ege’de çok sık karşımıza çıkan bu olma Manisa’da biraz farklı yapılıyor. İç harcına biber salçası eklenen Manisa usulü kabak çiçeği dolması için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 30 adet kabak çiçeği
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 dal taze soğanın yeşil bölümleri
  • 1 demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kabak çiçeği dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kabak çiçeklerinin saplarını ve içlerindeki parçaları ayıklayın.

Çiçekleri soğuk suya koyup kenara alın.

Pirinci yıkayın.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Yeşillikleri ince ince kıyın.

Pirinç, 1 çay bardağı zeytinyağı, kuru soğan, yeşillikler, tuz, karabiber ve salçayı ekleyip harmanlayın.

Kabak çiçeklerinin ortalarına birer tatlı kaşığı pirinçli harçtan doldurup ağzını kapatın.

Çiçek dolmalarını tencereye yerleştirip üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.

Bir adet yemek tabağını dolmaların üzerine yerleştirin.

Tabağın kenarından 3,5 su bardağı sıcak suyu dolmalara ekleyin.

Dolmaları ocağa alıp 30 dakika kadar pişirin.

Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…