İstanbul pilavı tarifi
Pilavlar mutfağımızın olmazsa olmazlarının başında geliyor. Türkiye’nin dört bir yanında birçok yöresel pilav tarifi bulunuyor. İstanbul pilavı da bu tariflerden biri. Badem, Antep fıstığı, safran ve zencefille lezzetlenen İstanbul pilavı özellikle kutlama sofralarına çok yakışıyor. Sizin için İstanbul pilavının malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Tek yapmanız gereken bu tarife göre adım adım ilerlemek. Çok beğeneceksiniz, şimdiden afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü
- 4 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı badem
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım tatlı kaşığı safran
- Yarım tatlı kaşığı zencefil
- Yarım su bardağı bezelye
- Yarım su bardağı Antep fıstığı
İstanbul pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Bademleri ve Antep fıstıklarını sıcak suda bekleterek kabuklarını soyun.
Tavuk göğsünü 4 su bardağı suda haşlayıp suyundan 2 su bardağını ayırın.
Tavuğun etlerini ince ince didikleyin.
Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika kadar bekletin.
Ardından süzüp safranlı suyu tavuk suyuna ekleyin.
Pirinci sıcak tuzlu suda 30 dakika kadar beklettikten sonra yıkayıp süzün.
Tereyağını tencerede eritin.
Pirinçleri ve kabukları soyulmuş bademleri yağda kavurun.
Didiklediğiniz tavuk etini, bezelye, tuz ve zencefille birlikte kavurduğunuz pirinçlere ekleyin.
Safranlı tavuk suyunu da ekleyin.
Pilav suyunu çekince içine Antep fıstıklarını ilave edin ve pilavınızın altını kapatıp demlenmeye bırakın.
Soğutmadan servis edin, afiyet olsun…