GeriHamur İşi Tarifleri Ispanaklı pide tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanaklı pide tarifi

Ispanaklı pide tarifi

Bu çok lezzetli ve hafif tarifi yaparak sofralarınızı taçlandırabilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yuvarlak pide
  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet yumurta

Ispanaklı pide tarifi Nasıl yapılır?

Yuvarlak pidenin kenarlarından 2 parmak pay bırakın ve orta kısımlarını elinizle düzgünce koparın. Pizza gibi kenarlarını yüksek tutun, ortasını havuz gibi açın.

İç harcınızı hazırlamak için tavaya yağları koyun. Erir erimez yemeklik çok ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Bu arada sapları ayıklanıp incecik doğranmış ve yıkanıp süzülmüş ıspanakları da ilave edin, 4-5 dakika kadar kavurun. Ispanaklı harcın altını söndürüp bir kenarda bekletin.

Ortasını oyduğunuz pideyi tepsiye yerleştirin. İçine ıspanaklı harcı boşaltın. Üzerine yumurtaları kırın.

175 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika, yumurtalar pişinceye dek tutun. Fırından çıkarınca dilimleyip sıcak olarak servis yapın.