Isırgan yemeği tarifi
Sebze yemeklerini sevenler için güzel bir tarifimiz var. Isırgan otundan yapılan bu tarif oldukça basit ve vitaminli bir yemek. Zonguldak mutfağının yöresel lezzetlerinden olan bu ısırgan yemeğini siz de mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram ayıklanmış ısırgan otu
- 300 gram mısır unu
- 80 gram tereyağı
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Isırgan yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Yıkanmış ve ayıklanmış ısırgan otlarını suda haşlayın.
Isırganları süzün ve çıkan haşlama suyundan 3 su bardağı ayırın.
Ayırdığınız haşlama suyuna mısır ununu ilave edin ve bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Koyulaşmaya başlayınca ısırganları, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Başka bir tavada ince kıyılmış sarımsakları tereyağı ile soteleyin.
Servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı tereyağını gezdirin.
Şimdiden afiyet olsun...