GeriTatlı Tarifleri Dondurmalı irmik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurmalı irmik tarifi

Dondurmalı irmik tarifi

Sıcak yaz günleri için ideal, hem pratik hem de lezzetli güzel bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 125 gram tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kutu hazır dondurma
Sos için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Dondurmalı irmik tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye süt, kakao ve toz şekeri koyup, bir taşım kaynatın. Küçük bir kaba mısır nişastasını koyup, sütten 2 yemek kaşığı ekleyip karıştırın. Sütlü nişastayı, karışıma dökün. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Hazırladığınız sosu miksere koyup, çırparak soğutun.

Dondurmayı da mikserde çırpıp, buzdolabında bekletin.

Tencerede tereyağını eritin. 2 su bardağı irmiği ekleyip, kısık ateşte karıştırarak kavurun. 2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sıcak su ekleyip, bir iki taşım kaynatın. Helvanın suyu çekip koyulaşınca, 5 dakika tahta kaşıkla karıştırın. Ocağın altını kapatın.

Çukur bir cam kaseye streç film yayın. Ilınmış helvayı kaseye ortası çukur kalacak biçimde yerleştirin. Boş kalan kısma dondurmayı koyup beklemeden servis tabağına ters çevirin. Çikolatalı sosla süsleyip, servis yapın.