GeriTatlı Tarifleri Havuç tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuç tatlısı tarifi

Havuç tatlısı tarifi

Kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlı havuç tatlısı. Bu tarif sayesinde havucun tatlı halini de çok seveceksiniz. Bu çok lezzetli ve pratik tatlıyı denemek isterseniz, havuç tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram havuç
  • 5-6 adet sade bisküvi
  • Yarım çay bardağı fındık kırığı
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi

Havuç tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Havuçları soyup rendeledikten sonra tencereye aktarın.

Daha sonra tencereye toz şekeri ilave edin ve havuçlar suyunu çekene kadar yaklaşık 5-10 dakika boyunca pişirin.

Pişirdiğiniz karışımı soğuması için dinlenmeye bırakın.

Kullanacağınız bisküvileri soğuyan havuçların içine ufalayın.

Fındıkları da ilave ettikten sonra güzelce karıştırın ve karışımı yayvan bir kek kalıbının içine alın.

Karışımın kalıbın içine tamamen yerleşmesi için bir kaşığın tersiyle bastırarak yayın.

Toz krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve krema haline getirin. 

Kremayı havuçların üzerine her yere eşit dağılacak şekilde yayıp üzerine Hindistan cevizini serpin.

Buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirdikten sonra hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.