GeriHamur İşi Tarifleri Haşhaşlı tava ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşhaşlı tava ekmeği tarifi

Haşhaşlı tava ekmeği tarifi

Farklı tatlara açık olanların çok seveceği çıtır çıtır ve lezzetli bir ekmek.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 bardak su
  • 500 mililitre süt
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 kahve kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Haşhaşlı tava ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Ilık sütün içinde mayayı eritin. Şeker, 2 bardak su, tuz, sirke ve haşhaş ilave edip unu yavaş yavaş karıştırın. Elde ettiğiniz sert hamuru 25 dakika kabarması için bekletin.

Fırın kabını yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Pişirmeden önce fırın kabında da 20 dakika bekletin. Üstüne sıvı yağ sürüp çörek otuyla süsleyin.

175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.