Haşhaşlı bükme ekmek tarifi
Çıtır çıtır bir lezzet, haşhaşlı ekmek...
Yapımı için malzemeler
- 6-7 su bardağı un
- 1 paket maya
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
Haşhaşlı bükme ekmek tarifi Nasıl yapılır?
Derin bir kaba unu koyun. Unun ortasına süt, su, maya, tuz ve şekeri ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Yoğrulan hamuru bölerek 3 beze yapın.
İç malzemesi için haşhaş ve sıvı yağı karıştırın. Bezeleri sırayla açıp üzerine haşhaşlı harçtan sürün. 3 beze için de aynı işlemi uygulayın. Açılan 3 bezeyi üst üste gelecek şekilde koyun ve bıçak yardımıyla 2 santimetre eninde kesin.
İki elle büktüğünüz hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürün. 20-25 dakika tepside mayalanmasını bekleyin.
180 derecede kızarana kadar pişirin. Fırına koymadan istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.